چهارمحال و بختیاری دارای غذاهای محلی مختص استان است که بسیاری از این غذا در نقاط مختلف کشور جایگاه خود را بازکرده است.
غذاهای محلی و سنتی یكی از مهمترین جاذبههای اجتماعی به شمار میروند. تقریبا همه انواع خوراکها در این استان تهیه و طبخ میشود ولی متداولترین غذا انواع كباب گوشت است كه نوع خاصی از آن به كباب بختیاری شهرت دارد و در بین گردشگران منطقه از محبوبیت زیادی برخوردار است.
كباب بختیاری از فیله گوسفند، سینه مرغ، فلفل دلمهای، پیاز متوسط، روغنزیتون، پودر سیر و زعفران تهیه میشود. گوشت مرغ و گوسفند را با روغنزیتون و پیاز مخلوط میكنند، با زعفران آغشته نموده و سپس یکتکه فیله گوسفند، یکتکه فلفل، یکتکه مرغ و یکتکه پیاز را در سیخ میگذارند و روی آتش كباب میکنند. این غذا از خوشمزهترین غذاهای استان چهارمحال و بختیاری بوده و شهرت زیادی دارد.
كال جوش یا کلهجوش دیگر غذای چهارمحال و بختیاری است كه برای پختن آن ابتدا كشك را میسایند و در آب ریخته و حرارت میدهند. سپس در ظرف دیگری پیاز سرخ میكنند و سپس پیازهای خردشده را درون كشك حرارت دادهشده ریخته و غذا را آماده میکنند.
پرورد دوغ غذای محلی دیگری از استان چهارمحال و بختیاری است که این غذا شامل سبزی آش، برنج، دوغ، آرد و پیازداغ است. سبزی آش را بعد از شستن و خرد كردن میپزند، سپس برنج و دوغ را به آن اضافه میكنند بعد كه برنج پخته شد كمی آرد را در آب حل كرده و به آن میافزایند تا آب آش بهصورت غلیظ درآید و پیازداغ را هم اضافه میکنند.
اُماج نوعی غذای محلی دیگر است كه در آن سبزی آش، آرد الك شده، پیازداغ، عدس و سبزی آش را كه بیشتر اسفناج است، میپزند. آرد را کمی خیس كرده و از الك رد میکنند تا بهصورت گلولههای ریز درآید سپس كمی در آفتاب میگذارند و بعد این آرد الك شده را همراه عدس و سبزی و پیاز داغ میپزند.
كاچی شیر غذای دیگری است كه بیشتر خانوادههای دام دار تهیه میکنند كه عبارت است از آرد و شیر كه آرد را کمی تفت میدهند و سپس شیر را اضافه میكنند.